Plagiatul, fabricarea datelor și manipularea imaginilor
Plagiatul nu este acceptabil. Plagiatul include copierea textului, ideilor, imaginilor sau datelor dintr-o altă sursă, inclusiv publicațiile proprii, fără a da credit sursei originale.
Reutilizarea textului copiat dintr-o altă sursă trebuie să fie între ghilimele și sursa originală trebuie citată. Dacă studiile anterioare au inspirat designul unui studiu sau structura sau limba manuscrisului, aceste studii trebuie citate în mod explicit.
Fișierele imagine nu trebuie să fie manipulate sau ajustate în niciun fel care ar putea duce la o interpretare greșită a informațiilor furnizate de imaginea originală. Manipularea neregulată include 1) introducerea, îmbunătățirea, mutarea sau eliminarea caracteristicilor din imaginea originală, 2) gruparea imaginilor care trebuie prezentate separat sau 3) modificarea contrastului, a luminozității sau a echilibrului de culori pentru a ascunde, elimina sau îmbunătăți anumite informații.
Rezultatele prezentate nu trebuie să fie selectate, manipulate, îmbunătățite sau fabricate în mod necorespunzător. Aceasta include 1) excluderea punctelor de date pentru a spori importanța concluziilor, 2) fabricarea de date, 3) selectarea rezultatelor care susțin o anumită concluzie în detrimentul datelor contradictorii, 4) selectarea deliberată a instrumentelor de analiză sau a metodelor pentru a susține o anumită concluzie (inclusiv p-hacking).
Cercetare care implică subiecți umani, animale sau plante
Atunci când raportează cu privire la cercetările care implică subiecți umani, materiale umane, țesuturi umane sau date umane, partea care formulează propuneri trebuie să se asigure că investigațiile au fost efectuate în conformitate cu normele Declarației de la Helsinki din 1975, revizuită în 2013. Orice consecință asociată cu încălcarea acestui aspect va fi imputată în totalitate părții care formulează propunerea și nici consorțiului HCAIM, nici studentului.
Tezele, care lucrează cu liniile celulare, ar trebui să indice originea oricărei linii celulare. Pentru liniile celulare stabilite, ar trebui să se precizeze proveniența, iar referințele trebuie să fie, de asemenea, furnizate la o lucrare publicată sau la o sursă comercială. În cazul în care au fost utilizate linii celulare de novo nepublicate anterior, inclusiv cele oferite de un alt laborator, trebuie să se dea detalii cu privire la comisia de examinare instituțională sau la comitetul de etică și trebuie să se furnizeze confirmarea consimțământului scris în cunoștință de cauză în cazul în care linia este de origine umană.
Toate subiectele potențial derivate din orice cercetare care cauzează daune animalelor sunt interzise. Toate orientările aplicate oamenilor ar trebui respectate (dacă este posibil) și pentru animale.
Cercetarea experimentală asupra plantelor (fie cultivate, fie sălbatice), inclusiv colectarea de material vegetal, trebuie să respecte orientările instituționale, naționale sau internaționale. Recomandăm ca acestea să respecte Convenția privind diversitatea biologică și Convenția privind comerțul cu specii ale faunei și florei sălbatice pe cale de dispariție.
Sex, gen, etică, religie și alte prejudecăți în cercetare
Comisia este încurajată să urmeze orientările „Sex and Gender Equity in Research – SAGER – Guidelines” și să includă considerente legate de sex și de gen, acolo unde este cazul. Termenii sex (atribut biologic) și sex (formați de circumstanțe sociale și culturale) ar trebui utilizați cu atenție pentru a evita confuzia ambilor termeni. Teza ar trebui, de asemenea, să descrie (în „context”) dacă se pot aștepta diferențe de sex și/sau de gen; să raporteze modul în care sexul și/sau genul au fost luate în considerare în conceperea studiului; furnizează date defalcate în funcție de sex și/sau de gen, după caz; și discutați rezultatele respective. În cazul în care nu s-a efectuat o analiză a sexului și/sau a genului, raționamentul trebuie prezentat în cadrul discuției.
Considerații similare se aplică tuturor celorlalte forme de părtinire, inclusiv (și fără a se limita la) etnie și religie. Pentru prima, reamintim că oamenii nu au rase, ci doar etnii.
Dacă teza se concentrează pe părtinire, rațiunea din spatele ei trebuie clarificată de la început.
Conflictul de interese
Elevii trebuie să evite încheierea de acorduri cu sponsorii studiului, atât pentru scop lucrativ, cât și non-profit, care interferează cu accesul la toate datele studiului sau care interferează cu capacitatea lor de a analiza și interpreta datele și de a pregăti teza în mod independent atunci când și unde aleg.
Elevii trebuie să identifice și să declare orice circumstanțe personale sau interese care pot fi percepute ca având o influență inadecvată asupra reprezentării sau interpretării rezultatelor cercetării raportate. Exemple de potențiale conflicte de interese includ, dar nu se limitează la interesele financiare (cum ar fi calitatea de membru, ocuparea forței de muncă, consultanța, proprietatea asupra stocurilor/acțiunilor, onoraria, granturile sau alte finanțări, mărturiile plătite ale experților și acordurile de acordare a licențelor de brevete) și interesele nefinanciare (cum ar fi relațiile personale sau profesionale, afilierea, convingerile personale).
Orice rol al sponsorilor de finanțare în proiectarea studiului, în colectarea, analiza sau interpretarea datelor, în scrierea manuscrisului sau în decizia de publicare a rezultatelor trebuie declarat în prealabil.
Politici de citare
- Elevii ar trebui să se asigure că, în cazul în care materialul este preluat din alte surse (inclusiv propria lor scriere publicată), sursa este citată în mod clar și unde se obține permisiunea corespunzătoare.
- Elevii nu ar trebui să se angajeze în auto-citarea excesivă a propriei lor activități.
- Elevii nu ar trebui să copieze referințele din alte publicații dacă nu au citit lucrarea citată.
- Elevii nu ar trebui să citeze în mod preferențial publicațiile proprii sau ale prietenilor, colegilor sau instituțiilor.
- Elevii nu ar trebui să citeze reclame sau materiale advertoriale.
Orientări etice pentru evaluatori
Potențiale conflicte de interese
Recenzorii sunt rugați să informeze consiliul de administrație al HCAIM în cazul în care se află într-un conflict de interese care poate prejudicia raportul de examinare, fie pozitiv, fie negativ. Comitetul va verifica cât mai exact posibil înainte de a invita recenzorii; cu toate acestea, cooperarea evaluatorilor în această privință este așteptată și apreciată.
Confidențialitatea și anonimatul
Recenzorii trebuie să păstreze conținutul tezei, inclusiv rezumatul, confidențial. Aceștia trebuie să informeze consiliul HCAIM dacă doresc ca un coleg să finalizeze revizuirea în numele lor.