[αυτή η σελίδα στο wiki][δείκτης][EN][BG][CS][DA][DE][EL][ES][ET][FI][FR][GA][HR][HU][IT][MT][NL][PL][PT][RO][SK][SL][SV]

Διαδραστική συνεδρία: Προοπτικές για την προστασία της ιδιωτικής ζωής

Διοικητικές πληροφορίες

Τίτλος Προοπτικές για την προστασία της ιδιωτικής ζωής
Διάρκεια 60 λεπτά
Ενότητα Β
Είδος μαθήματος Διαδραστική συνεδρία
Εστίαση Ηθική — Αξιόπιστη ΤΝ
Θέμα Ιδιωτικότητα

Λέξεις-κλειδιά

Προστασία της ιδιωτικής ζωής στην τεχνητή νοημοσύνη, κίνδυνος τεχνητής νοημοσύνης, διαχείριση κινδύνων, διαχείριση ανθεκτικότητας, επεξήγηση της ΤΝ, ερμηνευτική ΤΝ, ασφάλεια, ανθεκτικότητα, διαφάνεια, λογοδοσία, ειδική για τη βιομηχανία διαχείριση κινδύνων τεχνητής νοημοσύνης,

Μαθησιακοί στόχοι

Αναμενόμενη προετοιμασία

Μαθησιακές εκδηλώσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν πριν

Καμία.

Υποχρεωτικό για τους φοιτητές

  • Ομάδα εμπειρογνωμόνων υψηλού επιπέδου για την τεχνητή νοημοσύνη (AI HLEG). (8 Απριλίου 2019). Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Κατευθυντήριες γραμμές δεοντολογίας για αξιόπιστη ΤΝ.
  • Διάλεξη της HCAIM σχετικά με τον κίνδυνο και τον μετριασμό του κινδύνου
  • Διαδραστική συνεδρία HCAIM για τους κινδύνους τεχνητής νοημοσύνης και τη διαχείριση κινδύνων

Προαιρετικό για Φοιτητές

Καμία.

Αναφορές και υπόβαθρο για τους μαθητές

Συνιστάται για εκπαιδευτικούς

  • Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τη θέσπιση εναρμονισμένων κανόνων για την τεχνητή νοημοσύνη (πράξη για την τεχνητή νοημοσύνη), 2021
  • Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια, Μαλάτρας, A., Dede, G., AI Cybersecurity challengesр: τοπίο απειλών για την τεχνητή νοημοσύνη, Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών, 2020
  • Ομάδα εμπειρογνωμόνων υψηλού επιπέδου για την τεχνητή νοημοσύνη (AI HLEG). (8 Απριλίου 2019). Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Κατευθυντήριες γραμμές δεοντολογίας για αξιόπιστη ΤΝ.»
  • Κακόβουλες χρήσεις και καταχρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης 2020, δημοσίευση της Ευρωπόλ

Υλικό μαθήματος

Καμία.

Οδηγίες για τους εκπαιδευτικούς

Αυτή η διαδραστική συνεδρία είναι μια συζήτηση υπό την αιγίδα φιλοξενούμενων σχετικά με τις ειδικές για τη βιομηχανία προοπτικές της τεχνητής νοημοσύνης από τομείς όπως η ναυτιλία, η ενέργεια, η υγειονομική περίθαλψη, η χρηματοδότηση, η ασφάλιση, η εκπαίδευση, η διαφήμιση και οι ανθρώπινοι πόροι, για να αναφέρουμε μερικά.

Ο στόχος αυτής της διαδραστικής συνεδρίας είναι να προσφέρει στους φοιτητές μια μοναδική και σχετική προοπτική σχετικά με τον κίνδυνο τεχνητής νοημοσύνης, τη διαχείριση κινδύνων και την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Για να επιτευχθεί αυτό, ο προσκεκλημένος λέκτορας μπορεί να επιλέξει να συζητήσει συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης από την πρακτική του ή να εισαγάγει συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας γενικά.

Δύο Webinars HCAIM είναι ιδιαίτερα σημαντικά για αυτή τη διαδραστική συνεδρία. Αυτά θα μπορούσαν να παρουσιαστούν πριν από τη συζήτηση ή μέρη τους θα μπορούσαν να παιχτούν για να διευκολύνουν τα θέματα και να διαχειριστούν τη σιωπή.

Σχεδιάγραμμα

Το υλικό που παρέχεται, καθώς και το συνολικό περίγραμμα και το χρονοδιάγραμμα της διαδραστικής συνεδρίας είναι ενδεικτικά και παρουσιάζονται με σκοπό την καλύτερη καθοδήγηση της συζήτησης με τους μαθητές. Όσο επιτυγχάνονται οι μαθησιακοί στόχοι, οι προσκεκλημένοι καθηγητές και οι διαμεσολαβητές/διαμορφωτές της διαδραστικής συνεδρίας ενθαρρύνονται να ακολουθήσουν τη φυσική ροή της συζήτησης.

Διάρκεια Θέμα Περιγραφή
10 λεπτά Εισαγωγή Εισαγωγή του προσκεκλημένου λέκτορα, της εταιρείας τους, του έργου τους και των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης εντός της εταιρείας ή του τομέα τους. Ειδικές περιπτώσεις χρήσης της ΤΝ εισάγονται μέσω του πρίσμα της ιδιωτικής ζωής.
40 λεπτά Ιδιωτικότητα στην Τεχνητή Νοημοσύνη Προσέγγιση του θέματος της ιδιωτικής ζωής στην τεχνητή νοημοσύνη με τη χρήση ειδικών τομεακών περιπτώσεων χρήσης. Συζήτηση.
10 λεπτά Καταληκτικές παρατηρήσεις Συζήτηση με τους μαθητές. Ερωτήσεις και απαντήσεις. Εισαγωγή του θέματος του Privacy-Preserving Machine Learning.

Οι προσκεκλημένοι διδάσκοντες δημιουργούν τις δικές τους παρουσιάσεις και υλικά, χρησιμοποιώντας τα πρότυπα που παρέχονται από την κοινοπραξία HCAIM. Συγκεκριμένα, για τις παρουσιάσεις, χρησιμοποιούν το ακόλουθο πρότυπο.

Αναγνωρίσεις

Το πρόγραμμα Μάστερ τεχνητής νοημοσύνης με επίκεντρο τον άνθρωπο συγχρηματοδοτήθηκε από τον μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της επιχορήγησης CEF-TC-2020-1 Digital Skills 2020-EU-IA-0068.