[această pagină pe wiki][indice][EN][BG][CS][DA][DE][EL][ES][ET][FI][FR][GA][HR][HU][IT][MT][NL][PL][PT][RO][SK][SL][SV]

Sesiune interactivă: Aspecte psihologice atunci când lucrați cu AI – stres, anxietate, depresie

Informații administrative

Titlu Înțelegerea provocărilor psihologice în munca IA
Durată 60 min
Modulul C
Tipul lecției Sesiune interactivă
Focalizare Practică – IA responsabilă din punct de vedere social
Subiect Responsabilitatea socială corporativă (ISO 26000) atunci când se utilizează sisteme HCAI

Cuvinte cheie

Psihologie, Interacție om-AI, Provocări psihologice, Insecuritate, Atașament emoțional la IA, Prevenirea arsurilor, Frica, izolare socială, supraîncărcare cognitivă, oboseală cognitivă,

Obiective de învățare

Pregătirea preconizată

Obligatoriu pentru studenți

  • Prelegere: Prezentare generală a aspectelor etice, profesionale și juridice ale aplicațiilor HCAI
  • Prelegere: Legislația UE în domeniul drepturilor omului
  • Prelegere: Externalități pozitive și negative
  • Sesiune interactivă: Cum afectează IA comportamentul uman (de exemplu, mobilitatea) – pozitiv și negativ

Opțional pentru studenți

  • De ce avem o conexiune emoțională cu roboții – o discuție TED de Kate Darling

Recomandat pentru profesori

  • Deshpande, Ameet & Rajpurohit, Tanmay & Narasimhan, Karthik & Kalyan, Ashwin. (2023). Antropomorfizarea IA: Oportunități și riscuri
  • Hoffman, Robert & Miller, Timothy & Klein, Gary & Mueller, Shane & Clancey, William. (2023). Creșterea valorii XAI pentru utilizatori: O perspectivă psihologică. Ki – Künstliche Intelligenz

Materiale de lecție

Nici unul.

Instrucțiuni pentru profesori

Materialele furnizate, precum și schița generală și programul sesiunii interactive sunt orientative și prezentate pentru a ghida mai bine o discuție cu elevii. Atât timp cât obiectivele de învățare sunt îndeplinite, lectorii invitați și facilitatorii/moderatorii sesiunii interactive sunt încurajați să urmărească fluxul natural al discuției.

Contur

Durată Subiect Descriere
5 minute Introducere Introducerea lectorului și subiectul provocărilor psihologice atunci când lucrați cu IA. Oferiți o imagine de ansamblu a planului de lecție și a obiectivelor de învățare.
20 de minute Exemple de provocări psihologice relevante Explorați provocările psihologice comune cu relevanță excepțională pentru profesioniștii din domeniul IA. Acestea pot include nesiguranța locului de muncă, atașamentul și implicațiile psihologice ale confruntării zilnice a dilemelor etice. Implicați elevii într-o discuție cu privire la cei, examinând cunoștințele lor cu privire la ceea ce implică aceste provocări și completând lacunele. Este important să se includă epuizarea, izolarea socială, sindromul impostorului și oboseala decizională. Ar putea fi incluse, de asemenea, două provocări psihologice controversate, și anume stresul psihologic rezultat din oboseala emoțională legată de protejarea informațiilor sensibile, precum și dependența excesivă de IA și atunci când dependența de IA sângerează în alte domenii ale vieții.
20 de minute Recunoașterea simptomelor și prevenirea Discutați care sunt simptomele comune ale provocărilor psihologice discutate mai sus. Nu încurajați elevii să împărtășească experiențe personale, cu excepția cazului în care iau inițiativa de a le discuta. Dacă experiențele personale sunt împărtășite, este important să ascultați cu compasiune, să nu întrerupeți și să urmați cu întrebări cu privire la strategiile pe care studentul le folosește pentru a rămâne pe partea de sus a acestor provocări. Cel mai bine ar fi să pregătiți diapozitive suplimentare cu resurse și contacte locale pe care elevii le pot utiliza pentru a solicita sprijin suplimentar.
10 minute Discuție Discuții finale cu elevii. Întrebări și răspunsuri.
5 minute Observații finale Rezumați punctele-cheie discutate pe parcursul acestei sesiuni interactive.

Lectorii invitați își creează propriile prezentări și materiale, utilizând șabloanele furnizate de consorțiul HCAIM. În mod specific, pentru prezentări, acestea utilizează următorul șablon.

Confirmări

Programul de masterat AI centrat pe om a fost cofinantat de Mecanismul pentru interconectarea Europei al Uniunii Europene sub Grantul CEF-TC-2020-1 Digital Skills 2020-EU-IA-0068.